ORFAMDER, Oda Seçimlerinde Tarafını Belli Etti!

Orman Fakülteliler Derneği (ORFAMDER), yaklaşan Orman Mühendisleri Odası seçimlerinde tarafını ilan eden bir açıklama yayımladı.
Geçen dönem olağan genel kurulunda oda yönetimine Birliğe Çağrı Grubu listesi seçildiğini ifade edip bu iki yıllık süreçte, kamu ve özel sektör alanlarında, üyelerinin hakkını layığı ile savunduğunu ifade eden açıklamanın sonunda, tüm meslektaşları Birliğe Çağrı Grubunu desteklemeye davet etti.

ORFAMDER tarafından yapılan açıklamanın tam metni:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı 24 meslek odasından biri olan Orman Mühendisleri Odası’nın 1 Nisan 2018’de gerçekleştirilen 47. dönem olağan genel kurulunda oda yönetimine Birliğe Çağrı Grubu listesi seçilmiştir.

Odamız, 2 yıllık süreçte; bilgi gücünü doğru noktalarda kullanma, üyelerinin haklarını koruma, üyelerinin yaptıkları faaliyetleri kamuoyuna duyurma, kamuoyunu doğru bilgilendirme, mesleği tanıtma ve diğer sivil toplum faaliyetleri noktasında üstün gayretler sarf etmiştir.

Kamuda ve özel sektörde Orman Mühendisi ve Orman Endüstri Mühendisi istihdamında mevcut oda yönetimimiz inisiyatif almış ve üzerine düşeni fazlası ile yapmış, işsiz meslek mensuplarının umudu olmuştur. Ülkemiz ormancılığının gelişmesi ve ilerlemesi için bu umudun devam ettirilmesi gerekmektedir.

2019 yılında vatandaşlarımız tarafından güvenilen devlet kurumları sıralamasında ormancılık teşkilatımız üst sıralara yerleşmiştir. Bu güven duygusunun oluşmasında da Odamızın büyük katkıları olmuş, kamuoyunda meslektaşlarımızın yaptığı cansiperane çalışmalar doğru olarak duyurulmuş, oda dergisi, sosyal medya hesapları, toplantılar ve çalıştaylar ülke geneline iletilir hale getirilmiştir.

Orman Genel Müdürlüğü’nün temel taşları olan işletme şefliklerinden yaklaşık 1400 adet iş çeşidi ile orman işletme şefi sorumlu bulunmaktadır. Bu durum işletme şefliklerini yönetilir olmaktan çıkarmıştır. Bu durum göz önüne alınarak odamız girişimleri ile şeflik alanları küçültülmüştür. Böylece, hem mevcut işletme şefliklerinin daha verimli yönetilir hale gelmesi sağlanmış, hem de yeni istihdam alanı açılarak Orman Genel Müdürlüğü’ne 5 bin personel alınması sağlanmıştır.

Sadece mesleki konularda değil, milli meselelerde de ülkemizin menfaati yanında yer almış, ordumuzun ülke güvenliği için yapmış olduğu sınır ötesi operasyonda TMMOB’ne bağlı tüm meslek odalarının aksine Orman Mühendisleri Odası ordumuzun yanında olduğunu ilan edilmiştir.

Oda genel merkezindeki görev değişiminden itibaren, oda yönetimi sürekli ziyaretler ile ülkemizin her karışını dolaşmıştır. Mesleki aidiyetin devam ettirilmesi, sorunların yerinde çözülmesi ve her bir meslek mensubunun sorunu ile hemhal olunması için büyük çaba sarf etmiştir. Bu çalışmalar bile samimi bir Sivil Toplum Kuruluşu çalışmasının nasıl yapılması gerektiği konusunda önemli bir göstergedir.

Orman Mühendisleri Odası ve Orman Genel Müdürlüğü beraber yaptığı çalışma ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nden projeler almış, hem ülke ormancılığımız gönül coğrafyamızdaki ülkelere tanıtılmış, hem de ülkemizin taraf olduğu fonlardan ülkemize daha çok kaynak girdisi sağlanmıştır.

Ormancılık bilimi ile ilintili olmayan bazı açıklamalarda ormancılığımızın yanlış tanıtılması girişimlerine anında odamız bilim kurulu tarafından cevap verilerek doğru bilgiler toplumumuz ile paylaşılmıştır.

Eğitimin çok küçük yaşlarda başladığı, çevre bilincinin çocuklukta yerleştiği evrensel bir gerçektir. Bu yüzden Orman Mühendisleri Odası ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak faaliyetleri ile öğretmenlere ve öğrencilere doğa ve ormancılık ile ilgili eğitim verilmesi konusunda çalışmalara başlanmış olması da mesleğimiz adına gurur vericidir.

Türkiye 2023 Hedeflerinde ormancılık sektörünün önemi her geçen gün artmakla birlikte, hem kamu hem de özel sektörün bu önemli konuma hazır hale gelmesi gerekmektedir. Ülkemiz tarım ve ormancılık ülkesi olup, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi içerisinde tarım ve ormancılığımıza vizyon verecek “Tarım ve Orman Politika Kurulu’nun” olması, Orman Genel Müdürlüğü’nün mevcut yapısının korunarak kendi içinde küçük revizyonların yapılması, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün korunan tüm alanları kapsayıcı Korunan Alanlar Genel Müdürlüğü yapısı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kuruluş olması, Çölleşme ve Erozyon Önleme Genel Müdürlüğü’nün taşra yapısı ile güçlü bir genel müdürlüğe dönüştürülmesi, Ormancılık Araştırma Enstitülerinin yapılarının Orman Genel Müdürlüğü altında daha bağımsız yapıya dönüştürülmesi gibi kamuda yapılacak bir çok yenilenme ve değişim çalışmalarında yer alacak bir oda yönetimi ile bu çalışmalar meslek mensuplarımız lehine olacak şekilde yönlendirilebilir. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile birlikte ormancılık teşkilatımızın daha katılımcı çalışmalar ile şekillendirilmeye çalışıldığını görmekteyiz. Bu yeni şekillendirme çalışmalarında mevcut oda yönetimimizin daha aktif olarak yer alması, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile kavga eden değil, uzlaşmacı tavır ile 17 bin üyesi ile istişare ederek ülkemiz ormancılığına yön veren çalışmaların devam ettirilmesi gerekmektedir.

Bununla birlikte özel sektörde Mesleğini icra eden Meslektaşlarımız için Oda Genel Merkezi tüm Meslektaşlarımıza Eşit, Adil, Şeffaf ve Tarafsız bir yönetim anlayışıyla hizmet etmeye çalışmış, ideolojik yaklaşımlardan uzak durmuştur.

ORFAMDER olarak; ülkemizin 2023 vizyonuna uygun, gerçek anlamda bir meslek odası faaliyeti yürüten, yaptığı çalışmalar ile istinasız tüm kesimler tarafından takdir gören oda yönetiminin faaliyetlerine ara vermeksizin devam edebilmesi için Orman Mühendisleri Odasına üye tüm meslek mensuplarını “Yeniden Birliğe Çağrı” demeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

About

Check Also

Doğu Karadeniz Şubesinde Yenilikçi Çıkış!

Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesini yönetmeye aday yeni bir grup dahil olarak iddialı bir …

Bir yanıt yazın