4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kapsamında Çalışan Danışman Mühendisler Taşeron Düzenlemesine Dahil Edilmek İstiyor

Kamu kurumlarında, yıllardır işgücüne katılıp kamu yararı doğrultusunda emek sarf ederken tecrübe edinmiş Danışman Orman Mühendisleri ve diğer teknik meslek erbapları, gündemi meşgul eden “Taşeron Düzenlemesi”nden yararlanmak, bu kapsama alınmak istiyor.

Gerek sosyal medyadan seslerini duyurmak için gönderi oluşturup konunun muhatabı karar vericileri etiketleyen Danışman Mühendisler, ilgili makamlara resmi dilekçeler yazarak Taşeron düzenlemesine dahil edilmenin yollarını arıyor.

Danışman Mühendislerin tek istekleri, ürettiği hizmetin maddi karşılığının devlet organlarınca belirlenmesi ve değişen ekonomik şartlarda edindiği ücretin bir karşılığı olması, işgücüne katılımının bir ihaleye değil de sürekliliğe kavuşması olduğu belirtiliyor.

Başta Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kurumları bünyesinde, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde teknik personel olarak kamu yararına hizmet üreten çalışanlar, Taşeronlara Statü getirileceği kapsama dahil edilmeyi umut ediyor.

Danışman Mühendis olarak nitelendirilen Orman Mühendisleri ve diğer teknik personeller, yıllardır edindikleri birikimi, kamu yararına sunarken, çalışma şartlarının iyileştirilmesine ve işgücüne katılımının sürekliliği açısından da kadroya ihtiyaç olduğunu ifade ediyor.

Taşeron vasıtasıyla işgücüne katılanlara yapılması muhtemel düzenleme kapsamına alınmayı bekleyen Danışman Mühendisler; tebaası olduğu Orman Mühendisleri Odası, işgününe katıldıkları Genel Müdürlükler veya kurumlar, bağlı olunan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından konunun değerlendirmeye alınmasını ve müjdeli haberin verilmesini ümit ediyor.

About

Check Also

Doğu Karadeniz Şubesinde Yenilikçi Çıkış!

Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesini yönetmeye aday yeni bir grup dahil olarak iddialı bir …

Bir yanıt yazın