Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Mesleki Deneyim Kazanma Çalışmaları Hakkında Bilgi

1 Gönderiler
1 Üyeler
0 Likes
698 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member
Konu başlatıcı
 

Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanun”un yayımlanma tarihi olan 08.07.2006 tarihinden sonra mezun olan Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerinin (Aday Meslek Mensubu Mühendislerin), mesleği kendi nam ve hesaplarına serbest olarak icra edebilmeleri için SMM (Serbest Meslek Mensupluğu) RUHSAT BELGESİNE sahip olmaları, bu belgeyi alabilmek için de Orman Mühendisleri Odasının düzenlediği SMM Sınavına katılıp başarılı olmaları gerekmektedir.

 Aday Meslek Mensuplarının, SMM Sınavına katılmaya hak kazanabilmek için; Serbest meslek mensubu ve serbest yeminli meslek mensupları yanında ya da ormancılık, orman ve ağaç işleri endüstrisi ile uğraşan kamu kurumlarında, bu kurumların Orman Mühendisleri Odasından resmi taleplerinin olması halinde, meslek mensupluğu haklarını kazanmış kurum mühendislerinin yanında ve bunların denetim ve gözetiminde yapacakları 1 (bir) yıl süreli çalışmayı ifade eder.

SMM (Serbest Meslek Mensupluğu) Sınavı nedir? Nasıl katılabilirim?

SMM Sınavı; aday meslek mensuplarının Serbest Meslek Mensupluğu Ruhsat Belgesi’ ni alabilmeleri için katılmak ve başarılı olmak zorunda oldukları sınavdır.

Bu sınava TEMDEM tarafından yapılan mesleki deneyim kazanma çalışmaları bitirme değerlendirmesinde başarılı olan ve yanında veya denetim ve gözetiminde çalışma yaptığı meslek mensubundan değerlendirme notu olarak 100 üzerinden 60 puan alan aday meslek mensupları katılabilirler.

Sınav tarih ve saati ile yapılacağı yer, sınavın süresi, şekli, konu başlıkları ve değerlendirme hususlarını içeren sınav duyurusu, sınav gününden en az bir ay önce Resmi Gazete’ de yayımlanır, Oda ve Şubelerin ilan tahtaları ve oda internet sayfasında ilan edilir.

Sınava başvuru; sınav ilanında belirtilen süre içinde;

Aday Orman Mühendisleri 165,00 TL, Orman Endüstri Mühendisleri ise 135,00 TL sınav ücretini   Oda Muhasebe servisine elden ya da Odanın 149580 no'lu posta çeki hesabına veya TR310001000795065654205003 nolu hesap numarasına yatırarak  dekont  ve 2 adet vesikalık   fotoğrafla birlikte Sınava katılmak istediklerine dair dilekçeyi Oda Genel Merkezine doğrudan veya taahhütlü mektupla ulaştıracaklardır. Başvurularda postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Belgelerin Odaya ulaşma tarihi esastır.

Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde; Sınav Giriş Belgesi düzenlenerek sınav tarihinden on gün önce adaylara dilekçelerinde belirtilen adreslerine gönderilir veya elden imza karşılığı teslim edilir. Bu belgenin sınava girerken adayların yanında bulunması zorunludur.

Serbest Meslek Mensupluğu sınavları, mesleki deneyim kazanma dönemleri dikkate alınarak yılda üç kez yapılır. Başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren iki yıl içinde en çok dört sınava daha girebilirler.

Kaynak: Ormuh.org.tr

Bu konu 4 yıl önce tarafından Anonim tarihinde düzenlendi
 
Gönderildi : 14/01/2020 11:24 pm
Paylaş: